Planowanie lokalu gastronomicznego

Przedsięwzięcie drogie, ale i marzenie niejednego, aby móc prowadzić własny bar, restaurację, kawiarnię czy pub. Nie mając doświadczenia w branży gastronomicznej widzimy przyszły lokal bardziej z perspektywy klienta. Wyobrażamy sobie stoliki, bar, piękny wystrój. Co chowa się po drugiej stronie lustra?

Zakup sprzętów do lokalu, który ma przyjmować gości nie jest tani, ani prosty w wyborze, choć wydaje się oczywisty. Prócz tego co widzi klient, należy zaprojektować przede wszystkim miejsce pracy czy to kucharzy, kelnerów czy barmanów i baristów. Nie kończy się to na meblach kuchennych, lodówce i piekarniku jak w domu. W lokalach publicznych musimy przestrzegać norm, a do tego niezbędne będą schładzarki. Nie tylko do przechowywania żywności, ale też schładzania na przykład piwa „z kija”. Poza lodówką, zamrażarką i wspomnianą schładzarką do piwa, może być potrzebna też lada chłodnicza. Prezentacja wyrobów cukierniczych, garmażeryjnych czy lokalnych smakołyków działa na klientów.
Kucharze docenią też wybór lodówek i zamrażarek z przezroczystymi drzwiami. Takie schładzarki pozwalają na szybką kontrolę zawartości bez zbędnego ich otwierania.

kluczowe frazy: Niezawodny sterownik schładzarki do mleka, Dochodzenie odszkodowań górniczych w Koninie, środek tezauryzacji, krzem sieć krystaliczna